Vineri, 15 iulie 2016 incepe la Cluj confruntarea dintre echipa de Cupa Davis a Romaniei, formata din jucatorii: Florin Mergea, Horia Tecau, Marius Copil si Adi Ungur si echipei Spaniei, formata din jucatorii: Roberto Bautista, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta si Marc Lopez, Rafael Nadal fiind accidentat. Astfel, cele doua echipe se lupta pentru  intrarea in barajul pentru Grupa Mondiala, in Sala Polivalenta de la Cluj, o sala de 7.200 de locuri.

romania-lupta-in-subsolul-grupei-mondiale-cupa-davis-sperante-si-statistici
Sursa Foto: http://www.tenisdecamp.ro/wp-content/uploads/2015/03/romania-lupta-in-subsolul-grupei-mondiale-cupa-davis-sperante-si-statistici.jpg

Asadar, romanii spera la o victorie care sa le asigure barajul. Horia Tecau si-a expus punctele de vedere pe site-ul Federatiei Romane de Tenis:

„Presiunea e de partea spaniolilor, care se pot bate oricand pentru castigarea Cupei Davis. Ei au o echipa puternica la dublu, dar si noi jucam bine, avem echipa puternica si speram sa aducem un punct sambata. Nu simtim o presiune in plus, ci o dorinta foarte mare de a castiga”.

file_2016_05_07_19_55_30_tecaumergea
Sursa Foto: http://www.frt.ro/main_resources/uploaded_files/stiri/images/file_2016_05_07_19_55_30_tecaumergea.jpg

Asadar, Horia Tecau, in varsta de 31 de ani, castigator al unor turnee mari, importante, precum: Wimbledon, Valencia, Casablanca Washington, Shenzen, Madrid sau Turneul Campionilor in 2015, turneu ce-i aduce o valoare foarte mare, una de necontestat, priveste „cu ochi buni” asupra acestui meci. Horia va face echipa cu partenerul sau din copilarie ( posibil si viitorul sau partener la turneele ce vor veni), Florin Mergea.

Florin are 31 de ani, aratand si el ca este un jucator important pentru Romania, ajungand cu partenerul sau, Rohan Bopanna la Turneul Campionilor, unde sa nu uitam ca in finala au fost invinsi de Horia si Rojer intr-un meci frumos si disputat.

Ceilalti romani sunt Marius Copil, in varsta de 26 de ani, care are si el turnee castigate, ce-i drept Challenger-uri. La simplu a castigat Turneul de la Kazan ( in 2011), Turneul francez, Quimper ( in 2013), iar la dublu, Turneul de la Brasov ( in 2012), dar si Turneul BRD Nastase Tiriac Trophy ( in aprilie 2015), alaturi de partenerul Adi Ungur.
Iar ultimul, insa nu cel din urma este Adrian Ungur, in varsta de 31 de ani. Adi are si el cateva titluri castigate. Astfel, a castigat la simplu, in 2008 Turneul de la Sofia; in 2009, cel de la Palermo; in 2011, San Benedetto del Tronto; tot in 2011, Manerbio; iar in 2012, Turneul romanesc de la Sibiu.
Este evident ca si spaniolii au avut un cuvant de spus inaintea confruntarii. Astfel, capitanul nejucator Conchita Martinez a declarat pe libertatea.ro:

” Am urmarit echipa Romaniei, cunoastem echipa de dublu, stim ca lui Marius Copil ii place aceasta suprafata si este bun la serviciu. Stiu ca Romania are multe atuuri, dar vom aborda aceste meciuri cu multa siguranta si sper sa castigam. Trebuie sa uitam de presiune si sa jucam asa cum stim, fiecare jucator sa dea maximul.”

Sigur ca nu este asa usor pentru romani meciul cu Spania, insa cu multa rabdare, cu multa organizare si nu in ultimul rand cu mult curaj, orice este posibil.
Confruntarea va avea loc in perioada 15-17 iulie la Cluj. Speram sa fie o „batalie” palpitanta, spectaculoasa si cu final fericit pentru jucatorii nostri. Hai Romania!