Tenisul juvenil de anvergura europeana si-a croiet din nou loc pe arenele din Slobozia. In perioada 27-29 iulie 2016, la Slobozia s-a disputa o noua editie a «Junior Davis Cup», faza grupelor semifinale, turneu pe echipe adresat categoriei 16 masculin. Competitia a fost gazduita de arenele TenisCon si organizata de CSM Unirea Slobozia si FRT, in colaborare cu CS Satori si CSS Slobozia.

file_2016_07_29_10_17_16_romania
Nationala de baieti U16 a României

Nationala de baieti U16 a Romaniei a avut o evolutie extraordinara la Slobozia, unde s-a disputat una dintre grupele de calificare pentru turneul final European Summer Cups 2016, si si-a asigurat prezenta la turneul final.file_2016_07_29_10_18_08_img_4742

Cezar CRETU, Filip Cristian JIANU si Stefan PALOȘI, condusi de capitanul Gabriel MORARU, au invins cu 3-0 pe Bosnia si Hertegovina si 2-1 pe Croatia dar au pierdut in finala in fata Rusiei.

” Baietii au jucat de la meci la meci mai bine, iar eu incerc sa gestionez foarte bine emotiile si sa nu le transmit jucatorilor. Ii sustin neconditionat si daca pierd, pentru ca am trecut prin multe intalniri si stiu cat este de important sa nu fie coplesiti de emotii.” a declarat Gabriel Moraru.

„Conditiile sunt foarte bune aici, am spus-o intotdeauna, oamenii sunt foarte sufletisi si binevoitori, ceea ce e extraordinar. Poate conteaza mai mult decat sa ai o baza extraordinara, dar sa nu fie aceasta dorinta de a iesi lucrurile bine. La Slobozia toata lumea pune umarul si e cu sufletul deschis ca sa iasa totul bine.” a spus si Catalina Ruxandra Cristea

La finalale europene din Franta s-au calificat echipele din Austria, Bulgaria, Cehia, Elvetia, Germania, Polonia, Romania si Rusia, din care 5 echipe vor merge mai departe la mondialele din Ungaria.

http://www.frt.ro/ro/info_detalii/8855