Monica Parpalea s-a aflat la fata locului, in tribune la Rogers Cup, aplaudand  si incurajand miscarile de felina ale Simonei Halep. Suntem onorati sa publicam impresiile sale; nutrim speranta ca vom mai primi si alte corespondente din Canada, o tara cu o comunitate romaneasca extrem de puternica, foarte implicata in a pastra legatura cu tara.

13933359_1609914405973485_1939269128_n
Foto: Monica Parpalea

La nici 2 saptamani de la sarbatorirea intr-un cadru festiv a Nadiei Comaneci pentru reusita de acum 4 decenii, stelele Romaniei stralucesc din nou la Cupa Rogers. Simona Halep a dat clasa elitei tenisului feminin de la ora actuala. E drept ca Olimpiada a cam incurcat planurile organizatorilor care au trebuit sa desfasoare turneul mai devreme decat de obicei si astfel au avut din start mai putine competitoare de valoare (cea mai notabila absenta esta a Serenei Williams si apoi Garbine Muguruza care s-a retras cu cateva minute inaintea meciului de inceput).

13872619_1609914535973472_1837509636_n
Foto: Monica Parpalea

Au fost dezamagiti si de eliminarea precoce a lui Venus Williams (in turul 3) si a canadiencelor (Bouchard si  Wozniak). Dotata cu o rezistenta incredibila, Simona a facut un veritabil maraton,  jucand in fiecare zi a saptamanii,  iar vineri, sambata si duminica cate doua meciuri – primul la simplu urmat imediat de cel de la dublu.

Cel mai dificil meci a fost cel cu Angelique Kerber (in semifinala) unde si-a luat revansa pentru cele 2 infrangeri suferite anul acesta. In finala de simplu stilul masculin, in forta al americancei Madison Keys (cu servicii rapide cu viteza de 200 km/ora) nu a facut fata inteligentei si experientei  in joc  a Simonei.  In schimb, retururile acestor „bombe”  au obosit-o si chiar au ranit-o pe Simona (isi scutura frecvent incheietura mainii) si nu a performat la maxima capacitate in finala de dublu.

13866914_1609914452640147_464943685_n
Foto: Monica Parpalea

Finala la dublu feminin a dat ocazia Monicai Niculescu sa straluceasca si ea nu a dezamagit.  A avut momente de interventie geniale la fileu ridicand tot publicul in picioare. Dar masivele rusoaicele (Makarova si Vesnina), care au jucat si la simplu, dar au fost eliminate in primul tur au fost mai odihnite si au reusit sa castige. Replica romancelor a fost pe masura si au luptat pentru fiecare punct fiind sustinute cu frenezie de publicul roman. Lucian Bute s-a aflat si el in tribune si a acoperit evenimentul pe pagina sa de facebook. Performanta romancelor de a ajunge in finala de dublu e cu atat mai importanta deoarece Simona nu are experienta la dublu si au fost acceptate in ultimul moment in turneu. Putem presupune ca este o miscare de geniu a antrenorului Simonei, australianul Darren Cahill, de a-i perfectiona jocul la fileu in conditii de concurs.