Dupa ce Horia Tecau (31 de ani) a devenit vicecampion olimpic la Rio, alaturi de Florin Mergea (31 de ani), el a participat la Turneul de la Cincinnati (SUA). La acest turneu, Horia, a revenit la „vechiul sau partener” olandez, Jean Julien Rojer(34 de ani).file_2016_05_07_19_55_30_tecaumergea

Cuplul romano-olandez a inceput din optimi, avandu-i adversari pe Inglot/Matkowski (Marea Britanie/Polonia). Dupa un meci de aproximativ o ora si 25 de minute, perechea Horia/Jean i-a invins, nu usor, dar sigur, cu 2-1 la seturi (6-3, 4-6, 10-8).
In sferturi, cei doi au dat peste cuplul Murray/Soares (Marea Britanie/ Brazilia), pe care i-au invins cu 2-1 la seturi (4-6, 6-2, 11-9). In semifinale cuplul Rojer/Tecau i-a avut in fata pe adversarii preferati, pe fratii Bryan ( SUA), cei pe care cuplul olandezo-roman i-a invins de multe ori pana acum, la turnee importante. Asadar, Tecau si Rojer au dispus in doua seturi de Bob si Mike Bryan: 6-3, 7-6 (7-5 la tie-break).

rojer-tecau-cincinnati-2016-friday-2
Sursa Foto: http://www.atpworldtour.com/en/news/

Spre deosebire de celelalte partide, din optimi, sferturi, respectiv semifinale, finala a fost cea mai disputata. Rojer si Tecau  i-au avut adversari pe Doding si Melo (Croatia/Brazilia). Sa spunem ca pe Melo, Tecau l-a intalnit si la Olimpiada, in sferuri, invingandu-l, Melo facand pereche cu Soares. Cuplul croato/brazilian a dispus cu 2-1 la seturi de Rojer/Tecau (7-6, 6-7, 10-6). Finala a durat o ora si 53 de minute, disputandu-se intr-o nota de mare echilibru, mergandu-se practic, cap la cap. Meciul din finala a fost unul strans, in fiecare dintre cele doua seturi disputandu-se tie-break, iar in cel de-al treilea un super tie-break.

Pentru finala disputata la Cincinnati, Tecau si Rojer au luat 126.550 de dolari si 600 de pct ATP, pe cand Melo si Doding au primit 258.500 dolari si 1.000 pct ATP!

Horia are 29 de titluri la dublu. Impreuna cu Rojer, romanul strange 12.

In 2014, cei doi au castigat Turneul de la Zagreb (Croatia), Casablanca (Maroc), Bucuresti (Romania), s-Hertogenbosch (Olanda), Washington (SUA), Shenzen (China), Beijing (China) si Valencia (Spania). In 2015: Turneul de la Rotterdam (Olanda), Wimbledon (Regatul Unit), precum si Turneul Campionilor de la Londra. Iar in 2016, Tecau are doua titluri: Madrid (Spania), avandu-l parter pe Rojer si Turneul de la Bucuresti, alaturi de Florin Mergea, partenerul „de argint” de la Rio.

Chiar daca anul acesta Horia nu a castigat Cincinnati, el il are in palmares, castigandu-l in 2012, cand partener de dublu ii era Robert Lindstedt.