Cuplul Monica Niculescu/Sania Mirza a mers „ca pe roate” la New Haven. In optimi romanca si indianca au invins perechea Chirico/Riske, cu 2-0 la seturi (6-0, 6-3); in sferturi, a trecut de Jurak/Rodionova, cu 2-0 (6-1, 6-4). Semifinala a fost ceva mai echilibrata, fata de cele doua meciuri disputate pana la acest penultim act. Astfel, cuplul Niculescu/Mirza a invins perechea Klepac/Srebotnik, cu 2-1 la seturi. Romanca si indianca  au pierdut primul set, cu 6-2, apoi Monica si Mirza au avut ambitia de a-si adjudeca setul secund, cu 6-3. Ultimul set din semifinala a fost castigat la limita de cuplul indiano/roman, cu 10-8.

niculescu-mirza-campioane-new-haven-e1472328740536
Sursa Foto: Connecticut Open presented by United Technologies on Facebook

In ultimul act al competitiei, cele doua au invins cuplul Bondarenko/Chuang, cu 2-0 la seturi (7-5, 6-4). Meciul din finala s-a desfasurat intr-o ora si 32 de minute, fiind unul echilibrat. Monica Niculescu si Sania Mirza sunt la primul turneu castigat impreuna, insa romanca da de inteles ca o va mai avea partenera in viitor pe Sania Mirza:

„Am intrebat-o pe Sania inca de la Cincinnati, m-am gandit ca poate vrea sa jucam impreuna la New Haven. Am fost incantata cand a acceptat. Sunt fericita ca am intrebat-o, mai ales ca am castigat turneul de la New Haven. Sper sa nu fie ultima oara cand joc alaturi de Mirza.”, a fost declaratia Monicai dupa finala castigata la New Haven, pe site-ul ziare.com.

niculescu-mirza
Sursa Foto: Connecticut Open presented by United Technologies on Facebook

Dupa castigarea acestui turneu, Mirza si Niculescu au primit 470 de puncte WTA si un cec de 40,650 de dolari.

Monica a mai castigat in acest an, in proba de dublu Turneul de la Shenzen (pe 9 ianuarie), cand partenera ii era Vania King (cele doua invingandu-le pe Xu Yifan/Zheng Saisai, cu 6-1, 6-4) si Turneul de la Washington (pe 24 iulie), cand facea pereche cu Yannika Wickmayer (cele doua invingand cuplul Shuko Aoyama/Risa Ozaki, cu 6-4, 6-3).

Asadar, dupa castigarea Turneului de la New Haven, Monica a urcat incepand de astazi pe pozitia 15 in clasanentul de dublu WTA.