Florin Mergea (31 de ani) va avea din anul 2017 un nou partener, este vorba de englezul Dominic Inglot (30 de ani). Acesta a mai fost partenerul romanului si in anul 2014, parteneriat care a durat pana in anul 2015.

mergea-inglot
http://romaniatenis.ro/

Anul acesta, Florin Mergea a castigat un singur turneu: Bucuresti, alaturi de Horia Tecau (31 de ani). Insa, cu siguranta cea mai mare performanta, Florin Mergea a obtinut-o la Jocurile Olimpice, alaturi de Tecau, unde a prins finala competitiei, pierduta insa la perechea Lopez/Nadal.
Pentru ca fanii lui Florin sa stie de noul sau partener, romanul  a poatat pe Facebook un mesaj frumos, de intampinare:

” Am ales ca anul viitor sa joc cu cel mai bun prieten al meu. Consider ca momentul in care ne-am intalnit in trecut nu a fost cel mai potrivit pentru niciunul dintre noi, si astfel am lasat lucrurile neterminate. Este omul alaturi de care am obtinut cea mai importanta victorie pentru mine, prima din cariera mea impotriva fratilor Bryan. S-a intamplat intr-un Grand Slam, cand ei se aflau intr-un moment de varf al carierei lor si chiar in ziua in care am implinit 30 de ani. Acel moment va ramane pentru totdeauna in inima mea, iar daca tin cont de relatia excelenta pe care o avem si in afara terenului, sunt suficiente elemente care formeaza o baza solida pentru parteneriatul din 2017. Bine ai revenit in Team Mergea, Dom Inglot!”

dominic-inglot-florin-mergea_22229900
http://media.tvrnews.ro/

Ultimul partener a lui Mergea a fost indianul Rohan Bapanna (35 de ani).
Dominic Inglot este castigator al Cupei Davis cu Marea Britanie, echipa care a castigat in 2015 finala contra Belgiei, cu 3-1 la general.
Pentru Florin Mergea , partenerul Inglot pare a fi partenerul potrivit, nu numai ca sunt prieteni foarte buni, ci si pentru faptul ca cei doi au obtinut anul trecut o victorie mare, impotriva liderilor mondiali: Mike si Bob Bryan ( in luna ianuarie). Inglot si Mergea ii bateau atunci in optimile de finala ale Open-ului Australian cu scorul de 7-6, 6-3. Alaturi de Inglot, Florin Mergea a mai batut perechea fratilor Bryan si la Turneul de la Dubai. Insa si cu Rohan Bopanna, Florin Mergea a invins perechea Bob si Mike Bryan. Acest rezultat se consacra la Turneul Campionilor, de la Londra, invingandu-i cu 6-4, 6-3, intr-un succes rasunator.
Atunci turneul englez a fost castigat de un roman: Horia Tecau, cu partenerul Jean Julien-Rojer, chiar in finala disputata impotriva lui Mergea/ Bopanna.