Romania si Belarus se intalnesc in Cupa Davis. Meciurile se disputa la Minsk, in capitala Belarusului intr-o sala mica, mai mult de antrenament decat de meci oficial de tenis.

Dupa doua zile, Belarus conduce România cu scorul de 2-1, in primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa din Cupa Davis, după ce tenismenii Horia Tecău si Marius Copil au fost invinsi clar de cuplul Max Mirnîi/Iaroslav Șila cu 7-6 (3), 6-4, 6-7 (5), 6-4, sâmbătă, la Minsk.

Capitanul nejucator al Romaniei, Andrei Pavel a aliniat la start urmatorii tenismani: Adi Ungur, Marius Copil, Horia Tecau si Nicolae Frunza.

In prima zi, Adrian Ungur (32 de ani), locul 313 in clasamentul ATP de simplu a luat primul startul, jucand impotriva lui Ilya Ivashka (locul 175 ATP). Meciul s-a desfasurat in 4 seturi, iar romanul a iesit invingator. Ungur a castigat in 4 seturi: 2-6, 7-5, 5-7, 4-6 si a adus primul punct Romaniei

Urmatoarea disputa din Cupa Davis a fost cea dintre Egor Gerasimov (locul 341 ATP) si Marius Copil (locul 129). Desi este considerat un jucator de forta, de atac, Copil a inceput meciul slab si nu a reusit sa domine prea mult.
Gerasomov a facut primul game al meciului, in primul set. S-a jucat pana intr-un moment de la egal la egal. Belarusul a reusit sa se detaseze la 3-2 la game-uri, iar atunci nu a mai lasat sa-i scape vreun punct important. Marius Copil a pierdut in 3 seturi: 6-3, 6-4, 6-4